Wat je moet weten over TROUWRINGEN! {deel 1}

Trouwringen kopen lijkt mij een leuke bezigheid. Heerlijk samen een dagje op pad en zoeken naar die set bijzondere trouwringen die precies bij jullie past. Maar volgens mij zie je “door-de-trouwringen-het-bos-niet-meer”. Maar wat moet je weten over de kwaliteit van het materiaal?

Daarom heb ik een expert – Wilfried de Nobel – van Circles gevraagd om iets meer te vertellen over de samenstelling van de mogelijkge materialen voor trouwringen. Mijn kennis is gelijk ook weer bijgewerkt! Nu weet ik weer het verschil tussen 24 en 14 karaats goud. Wel handig om te weten als je trouwringen gaat kopen.

Trouwringen
Fotocredit: FOTOZEE

Jo-Anne vroeg mij iets te schrijven over trouwringen en de verschillende legeringen en mogelijkheden. Nou, daar kan je een paar pagina’s over volschrijven heden ten dage. Maar ik zal proberen het beknopt en duidelijk neer te schrijven zodat er wat duidelijkheid komt voor de a.s bruidsparen en er een goede keuze gemaakt kan worden.

Goud is een edelmetaal, maar wat wil dit zeggen? Een edelmetaal is een metaal wat geen verbinding met de buitenlucht aan gaat zoals bijvoorbeeld zilver wat zwart wordt, of ijzer wat roest.

Goud wordt gedolven als een gele materie. Één van de bekendste vindplaatsen is Zuid Afrika, maar ook in de VS, Australië en China wordt goud gevonden. De trouwringen en sieraden die hiervan worden vervaardigd kunnen geleverd worden in verschillende gehaltes zoals 14,18,20,22 en 24 krt. Puur goud bestaat uit 1000/1000e, 14 karaat goud wordt ook wel met 585/1000 aangeduid en bestaat uit 585/1000e puur goud, de rest is bijzet.

De bijzet kan bestaan uit verschillende componenten zoals nikkel, zilver, palladium, zink, koper etc. Veel fabrikanten hebben hun eigen “geheime” recept. De bijzet zorgt namelijk voor de kleur en de hardheid van de materialen.

18 Karaat bestaat uit 750/1000e goud, 20 krt uit 833/1000e, 22 krt uit 916/1000e en tenslotte 24 karaat uit puur goud. Hoe hoger het goud gehalte hoe geler de sieraden van kleur. Deze sieraden zie je vaak in Zuid-Europese landen zoals bijvoorbeeld Turkije.

Trouwringen
Fotocredit Arno Hoogwerf

Naast geel goud zijn er ook andere kleuren goud zoals rood, rosé of witgoud. Deze kleuren worden dus gemaakt door het toevoegen van andere componenten, zoals koper voor het rood goud. Hoe meer koper, hoe roder het goud zal worden. Zo komt men dus ook aan rosé goud.

Wit goud wordt vervaardigd door toevoeging van bijvoorbeeld nikkel, dit maakt ringen ook hard. Er is echter één nadeel aan nikkel en dat is de allergie waar veel mensen last van hebben. Dit materiaal wordt in Nederland weinig meer gebruikt.

Ook Mangaan is een stof die wordt toegevoegd om geel goud wit te maken. Trouwringen worden hierdoor goedkoper, maar o wat zijn jullie teleurgesteld als na een jaar de ringen gelig gaan worden! Het beoordelen van een prijs van een set ringen is dus moeilijker als het lijkt, ga hiervoor dus naar een deskundige! …… (deel 2 in volgende blogpost)

Trouwringen
Fotocredit Arno Hoogwerf

Wil je de volgende blogpost niet missen. Neem dan een GRATIS abonnement op Wedspiration. Je ontvangt een leuk welkomscadeau thuis! 1. 15 juni 2015 @ 16:46 De 20 mooiste foto's van trouwringen

  […] zijn er in allerlei soorten en maten. Daarom moet je goed kijken naar de stijl die bij jou en je partner past. Kies je voor goud of […]

  Beantwoorden

 2. 23 mei 2013 @ 08:00 Trouwringen met vingerafrduk {handige info en tips}Wedspiration

  […] je nog meer lezen over trouwringen, lees dan dit interessante blog of ga naar Pinterest en bekijk onze fantastische pagina met foto’s van […]

  Beantwoorden

 3. 18 februari 2013 @ 08:00 Wedspiration - Wat je moet weten over TROUWRINGEN! {deel 2}Wedspiration

  […] jullie de trouwringen al gekocht? In mijn vorige blogpost kon je meer leren over de samensteling – legeringen – van trouwringen. Wilfried de […]

  Beantwoorden

 4. 14 februari 2013 @ 04:28 http://google.com

  “Wedspiration – Wat je moet weten over TROUWRINGEN! deel 1Wedspiration” ended up being
  certainly entertaining and useful! In the present day world that’s really
  hard to execute. Thanks a lot, Maxine

  Beantwoorden


Wil je jouw gedachtes delen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Copyright ©2009 - STIJLVOLLE TROUWKAARTEN
BlogSociety