DIY trends voor 2014: nieuwste trends voor jullie bruiloft!

Top-5-trends-2014
Found on: Pinterest

Nieuw jaar, nieuwe trends. Dat geldt niet alleen voor mode, maar zeker ook voor de trouwbranche. Vandaag laten we onze top 5 van de nieuwste ‘DIY trends 2014’. Over het algemeen zie je dat deze trends één-op-één hun inspiratie vinden in de vorige eeuw. Meer concreet: de Great Gatsby stijl en een beetje ‘Mad Men’ (jaren 50 en 60). Dus trouw je dit jaar? Dan kun je met dit blog inspiratie op doen voor de hipste en hotste styling van jouw bruiloft! 

Trendkleuren

Ieder jaar publiceert Pantone (

www.pantone.com) een blog over de nieuwste kleuren die we dat jaar veel zullen zien. Ook voor 2014 is de kleurenwaaier uitgebracht. Laat je verrassen door paars- en rozetinten zoals ‘Radiant Orchid’ en ‘Cayenne’. Maar ook de meer pasteltinten zoals ‘Placid Blue’ en ‘Hamlock’ zijn hotter dan hot.

Op Wedspiration kun je meerdere blogs terug vinden over hoe pasteltinten toe te passen in je styling. De ideeën die we geven, kunnen uiteraard ook in de nieuwste trendkleuren uitgevoerd worden. Het blauw in de trendkleuren past weer mooi bij sportevenementen waar Nederland een rol speelt. In combinatie met rood, wit en oranje maak je dan al snel je eigen themabruiloft.

Pantone-2014
Found on: Pinterest

Tassels

Je kent ze wel: de kwastjes aan de gordijnen van je oma. Bevestigd aan een koord waarmee de gordijnen in een mooie boog voor het raam werden weggehouden. Heel retro en toch ook heel erg 2014. ‘Tassel’ is het Engelse woord en deze ‘kwastjes’ gaan we veel terug zien op bruiloften. Je kunt ze op allerlei manieren gebruiken: om je bruidsboeket mee te laten binden, aan de corsages, als stoelversiering of aan ballonnen. Je kunt ze maken van papier, van stof, van touw… Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Google eens op ‘wedding tassels’ en je krijgt nog meer ideeën. Zelf maken is niet moeilijk; we vonden een handig

instructieblog voor je.

tassels-01
Found on: Pinterest

Wreath

De ‘wreath’, in gewoon Nederlands de ‘krans’, is een mooi voorbeeld van hoe iets ‘ouderwets’ weer ‘nieuwerwets’ kan worden. Niet alleen met kerst is dit een leuke versiering. Ook tijdens je bruiloft kun je kransen gebruiken als decoratie; ze passen bij ieder thema. Maak je jouw kransen met bloemen of juist alleen met groene takken? Of vind je ’t leuk om papier te gebruiken? In de vorm van een hart of juist de voorletters van jou en je partner?

Zelf maken of laten maken door, bijvoorbeeld, je bloemist? De mogelijkheden zijn eindeloos en de inspiratie die je vindt op, bijvoorbeeld Pinterest, ook. En wil je helemaal ‘hip & happening’ zijn, gebruik dan de trendkleuren die we hierboven beschrijven.

wreath
Found on: Pinterest

Accessoires voor hem & haar

We zeiden het al: de nieuwste trends zijn retro en terug te leiden naar de

Great Gatsby stijl. Vorig jaar deden we een fotoshoot in deze stijl: zowel film als styling zijn bij ons populair! Trends in bruidsaccessoires laten steeds meer items uit deze tijd zien. Mooie kleine haarspeldjes met glinsterende steentjes, smalle haarlinten; kijk eens bij Sibo Designs voor de mogelijkheden. Ook kun je je schoenen versieren met vintage accessoires….het is zo maar een greep uit de mogelijkheden. Ook voor de heren geldt dat we terug gaan naar de Great Gatsby stijl: geen das, maar liever een vlinderstrik. Kijk samen nog eens naar de film ‘The Great Gatsby’ of ga eens zitten voor een paar afleveringen van ‘Mad Men’, jaren 60. Je doet er veel inspiratie mee op.

Minder ‘Great Gatsby’, maar niet minder leuk, zijn de bloemenkransen voor in het haar. Steeds meer in opkomst en ook deze kransen zijn de stijlen zoals jij het wilt hebben. Vraag er naar bij je bloemist!

Trendy-2014
Found on: Pinterest

Backdrops

Backdrops: we schreven er al eens

een blog over. Wat ons betreft, wordt 2014 het jaar van de backdrop. Zeker gelet op de stijgende populariteit van huwelijk in de buitenlucht, verwachten we de backdrop meer en meer te zien. Het is namelijk een leuke manier om je (buiten)locatie te decoreren. Of heb je juist voor een industriële locatie gekozen? Dan past een backdrop ook heel goed om de ruimte te vullen en misschien een kale muur weg te werken. Backdrops kun je zelf maken (let op dat je voldoende materiaal gebruikt), maar je kunt ze ook online kopen of huren. En ga je helemaal trendy: maak eens een backdrop met tassels in één van de trendkleuren… De styling van jouw huwelijk wordt zo ‘the talk of the town’…..

Inspiratie, ideeën, tips…we hopen dat je er uithaalt wat je zoekt voor jouw droombruiloft! Hou Wedspiration in de gaten voor een volgend blog over de klassiekers in bruiloftsstyling!

backdrops
Found on: Pinterest

Dit zijn onze TOP 5 met DIY ideeën. Heb jij nog een nieuwe trend gespot, laat het ons weten door hieronder een reactie te geven. 1. 29 augustus 2014 @ 16:00 10 leukste DIY met wasknijpers voor je bruiloftWedspiration

  […] backdrop is hip en happening. Een backdrop van wasknijpers is ook nog eens super origineel! Het wordt wat te […]

  Beantwoorden

 2. 18 juni 2014 @ 16:25 DIY: ontwerp je eigen trouwhuisstijlWedspiration

  […] grijs/blauwe tinten. In de huisstijl is de krans leidend. De krans, ook wel wreath genoemd, is een trend dit jaar. Je komt ‘em steeds meer tegen: als bloemenkrans in het haar van de bruid en als […]

  Beantwoorden

 3. 28 maart 2014 @ 16:00 Uitslag enquête Wedspiration: plaatjes, plaatjes, plaatjesWedspiration

  […] real weddings, bruidsfotografie en inspiratie shoots scoren goed. En jullie lezen graag over de nieuwste en ‘old time classics’ trends in de trouwbranche. Ook daar zien we het weer terug: jullie zijn […]

  Beantwoorden

 4. 24 maart 2014 @ 18:00 Bruiloft in Frankrijk: 100% DIY {huwelijk Zoë en Dieter}Wedspiration

  […] Alles bij elkaar was de vintage look duidelijk zichtbaar. Ook bij de keuze van haar jurk had Zoë zich laten inspireren door vintage. Met een prachtige bloemenkrans in het haar was zij die dag een echte een vintage bloemenfee. Prachtig én trendy…! […]

  Beantwoorden

 5. 31 januari 2014 @ 16:01 Ken je klassiekers {DIY trends die trendy blijven}Wedspiration

  […] tijdje terug lieten we je al de top vijf van DIY trends voor 2014 zien. Maar behalve trends, vind je in de trouwbranche ook klassiekers […]

  Beantwoorden


Wil je jouw gedachtes delen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Copyright ©2009 - STIJLVOLLE TROUWKAARTEN
BlogSociety