5 stappenplan voor organiseren van een Buiten Bruiloft

stappenplan-organiseren-buiten-bruiloft
Photo credit Buiten Bruiloft

We zien het steeds vaker: bruidsparen die ervoor kiezen om buiten te trouwen. Maar hoe geweldig en onvergetelijk een outdoor wedding ook kan zijn, vraagt een Buiten Bruiloft wél even om een andere aanpak dan een ‘standaard’ bruiloft op een vaste locatie. Vandaag brengen we het 5 stappenplan voor het organiseren van een Buiten Bruiloft voor je in kaart!

Waarom buiten trouwen?

Veel bruidsparen trouwen buiten, omdat ze, door dichtbij de natuur te staan nóg meer intimiteit en vrijheid met elkaar en de gasten kunnen ervaren. En hoewel zo’n buitenbruiloft een droom kan zijn, moeten bruidsparen die voor deze bruiloftsvorm kiezen zich er wel van bewust zijn dat buitenlocaties vaak gepaard gaat met een ander plan van aanpak. Buiten Bruiloft-expert Sabina van Buiten-bruiloft.nl vertelt welke 5 stappen van belang zijn voor het organiseren van een Buiten Bruiloft.

Het 5 stappenplan voor een Buiten Bruiloft

1. De locatie

Jullie hebben dé perfecte plek voor de bruiloft gespot. Een prachtig weiland, waar je het al hélemaal voor je ziet dat jullie elkaar het ja-woord geven en daarna een onvergetelijk feest zullen houden. Maarja, kan alles wel wat jullie in gedachte hebben? Daarom moeten er eerst wat zaken in kaart worden gebracht. Zijn er bijvoorbeeld geluidrestricties?  Hoe lang na regenval blijft de grond drassig? Kan er wel sanitair aangesloten worden en hoe zit het met het stroomplan? Dat zijn elementen die allemaal strak moeten worden gesteld voordat je in zee gaat met de locatie die jullie op het oog hebben.

2.  Trouwverzekering afsluiten

Naast dat er bij de gemeente moet worden nagegaan of er wel op jullie droomplek in kwestie kan worden getrouwd en dat de gepaste vergunningen moeten worden afgesloten is er nog een belangrijke stap die niet over het hoofd mag worden gezien. Zorg dat je een trouwverzekering afsluit! Mocht jullie bruiloft door allerlei onverhoopte omstandigheden (denk een storm) toch niet op de geplande dag door kunnen gaan zijn jullie in ieder geval (afhankelijk van het type verzekering) ingedekt.

3. Speel in op de mogelijke weerscenario’s

Wie kiest voor een Buiten Bruiloft in Nederland zal zich vast realiseren dat het met het weer in Nederland alle kanten op kan. En dat betekent dat er natuurlijk ook op weer-gebied wat voorzorgsmaatregelen moeten worden getroffen. Zo kun je je bruiloft tegen de regen beschermen met tenten in allerlei soorten en maten of door van tevoren paraplu’s, regenlaarzen of gepersonaliseerde handdoekjes in te slaan. Maar ook als de zon juist fel schijnt op jullie grote dag kunnen tenten dienst doen, maar dan juist als schaduwvoorziening. Daarnaast kan het, met name in de avonduren, flink afkoelen buiten. Dit kun je oplossen door bijvoorbeeld heaters of vuurkorven in te zetten of een sfeervol kampvuur te stoken.

4. De uitnodiging
De knoop is doorgehakt en de plek is bepaald: jullie gaan buiten trouwen! Nu is het tijd om de uitnodigingen de deur uit te doen. Geef op de uitnodiging áltijd duidelijk aan dat het om een Buiten Bruiloft gaat. Je gasten kunnen dan zelf de weersvoorspelling in de gaten houden en inschatten voor wat voor outfit ze op jullie big day kunnen aantrekken.

5. Praktische zaken

Dan zijn er nog een aantal praktische zaken waar je rekening mee moet houden als het aankomt op het organiseren van een Buiten Bruiloft. Is de locatie bijvoorbeeld wel geschikt voor gasten met nette schoenen en hakken? Is er een verhard stuk aanwezig waar gedanst kan worden? En is de locatie wel begaanbaar voor de oudere gasten die slecht ter been zijn? Daarnaast moet er ook rekening gehouden worden met de decoratie. Want hoewel lampionnen natuurlijk héél leuk zijn, kunnen een paar spetters voor deze accessoires al funest zijn. Kies dus liever voor wind- en waterafstotende bruiloftsdecoraties.

Stijlvolle Outdoor Wedding

Wil je zéker weten dat je niets over het hoofd ziet bij het organiseren van een Buiten Bruiloft? Dan biedt een prof op het gebied van buiten trouwen uitkomst. Sabina van Buiten Bruiloft zorgt voor het totaalconcept van jouw Buiten Bruiloft, zodat je verzekerd bent van een unieke, customized, maar bovenal stijlvolle outdoor wedding. En hoewel ze met een breed scala aan leveranciers werkt, is haar aanbod altijd afgebakend, zodat je niet bang hoeft te zijn om door de bomen het bos niet meer te zien. Wat dacht je van een tot in de puntjes verzorgd familystyle diner, met mooi gedekte tafels en heerlijk eten om te delen of juist een super sfeervolle BBQ, met de allerbeste producten?

stappenplan-organiseren-buiten-bruiloft
Photo credit Buiten Bruiloft
stappenplan-organiseren-buiten-bruiloft
Photo credit Buiten Bruiloft
stappenplan-organiseren-buiten-bruiloft
Photo credit Buiten Bruiloft
stappenplan-organiseren-buiten-bruiloft
Photo credit Buiten Bruiloft

Zouden jij en je verloofde ook wel buiten willen trouwen? Kijk dan snel op buiten-bruiloft.nl!Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!


Wil je jouw gedachtes delen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright ©2009 - STIJLVOLLE TROUWKAARTEN
BlogSociety